Een mooie zomerdag, drie rondspringende enthousiaste honden, helemaal in de ban van hun ballenspelletje. Tot er een fluitsignaal van de baas klonk, de hondjes lagen abrupt plat op hun buik. Geen teken van de uitbundige levendige ‘losgeslagen’ honden die er een paar seconde geleden nog waren. Alleen de focus in hun ogen op die bal die langzaam steeds verder rolde. Dit was de eerste keer dat ik kennis maakte met het ras Border Collie.

 

Nu 12 jaar later genieten wij al jaren van onze lieve Flame, voor ons een geweldig hondje met pit. Door veel trainingen en workshops te volgen en zelf 2 jaar te hebben lesgegeven hebben we veel geleerd over hondgedrag en hopen daar nog veel meer over te leren in de toekomst. Geertje en Flame hebben veel verschillende sporten gedaan. We hebben een aantal jaren aan schapendrijven gedaan en hebben onlangs de switch gemaakt naar de agility waar wij ook immens veel lol aan beleven. Op 24 februari kwam de droom een pupje van Flame te houden ter wereld. Uit Flame’s tweede nestje hebben wij June gehouden, een shaded sable teefje. Wij (Geertje, Remy én Flame) genieten enorm van deze uitbundige pup en zijn heel benieuwd hoe zij gaat uitgroeien.

Wij trainen onze honden op een positieve manier, onderboud door wetenschap. Dit houdt in dat wij trainen door beloning van gewenst gedrag zodat deze vaker zullen voorkomen in de toekomst, waarbij ondertussen getracht wordt ongewenst gedrag te voorkomen. Het onderbreken of voorkomen van ongewenst gedrag gebeurt zonder fysieke of psychologische intimidatie en gaat samen met beloning voor alternatief gedrag als reactie. Hierbij wordt rekening gehouden met de emotionele staat en stress niveau van de hond. Er wordt gebruik gemaakt van humane, effectieve, respecvolle training gebaseerd op het nieuwste wetenschappelijk bewijs.